Nananana Batman!

Hej påer! Snart kmr denna going hem till mig! --> http://www.madlady.se/klader/gul-batmanhoodie.html <--

Mar. 31, 2013

Hejsan! Sitter nu i en gungande sak, jag tror det heter typ hammock eller nåt. Och det är soooool! Loveya sooo much, sunshine!

Imorrn blire Erjan. Jag försöker komma iväg tidigt och fota lite. Bilder kmr! Just nu har jag snart slut på batteri på telefonen, så jag kan inte fota nu. Hursomhelst, byebye påer!

I'm here now!



Landet!

Tjo!
Idag ska jag till landet bara över dan. Men det ska bli SJUKT KUL!!! Heehee...
 
Förresten, jag ska på Grällsta ridläger i år igen. Det ska också bli sjukt kul! Linnea och hennes kompis Linnea ska åka med, och igår fick jag reda på att Mirre och Anso hade råkat anmäla sig till samma vecka som oss! Så det blir jag, Mirre, Anso och de två Linneorna! Skitkul!
 
Hejjdåå på er, I'll be right back!

Gonatt!

Gonatt påer grönsaker <3 ;)


Gästbloggning av Mirre

Hej jag heter Mirre nu är jag hemma hos molly och vi har precis tagit tid på hur fort jag kunde äta frukt! jag kunde äta en bannan på 11 sekunder och ett äpple på 44 sekunder!! jag känner mig awesome! Iaf så är jag med och bloggar i bloggen bestiesforever ! (http://www.bestiesforever.bloggplatsen.se ) kolla gärna vår blogg och titta vår youtubekanal: bestiesforeverhorse ! 
KRAM MIRRE ! <33

Glad påsk !

Jeh hco dalg ksåp! Haha nej, jag ska inte skriva baklänges! Hej och glad påsk!
Igår red jag trollponnin Erjan. Vi hoppade lite i skogen, och jäklar vad hon kan hoppa dendär ponnyn! Hon hoppa av säkert en o enhalv meter innan hindret o hoppa en halvmeter över det. Sen höll hon dessutom på att kasta av mig flera gånger för hon blev så glad... Dendär hästen asså... Ibland hatar man henne ;)

Idag var det inget stall alls, det var inga lektioner, så jag åkte inte dit. Snart ska jag ut och göra nåt med en kompis.

Seeya later guys!



Dagen

Hejsansvejsan!

Idag ska jag åka iväg o rida trollet. Jag ska kolla hur det ser ut på volten. Åhhh jag vill börja hoppa snart! Hursomhelst, nu sitter jag i soffan, väntar på min kompis och tittar på min katt. Hon är larvig.
Knaskatt!

Hellow

Hejsan! Idag är jag sjuk (hosthost).

Därför kunde jag inte åka till ridskolan. Blä. Jag hatar o va sjuk.

Snart ska jag gå ut med min katt i koppel. Det blir skoj iallafall... Bye!

Hello!

Hej o sorry för dålig uppdatering. Här är jag iallafall. Hej! Snart ska jag på utvecklingssamtal blää. Efter det ska jag till stallet. Kolla på en grupp jag kanske ska börja i och sköta Pippin <3 Superfredag med andra ord. Hejdå och trevlig helg!

Skoooola

Shooooo påer! Nu sitter jag i korridoren o väntar på att vi får gå in. Stall ikväll. Kort inlägg. Bye!


Idag hände dethär...

Jag ledde på en nybörjarlektion. Först ledde jag en häst som heter Bosse, sen ledde jag lilla busiga Mistral när de skulle trava för då blev Mistral lite galen. Sen satt jag o en kompis i stallfiket en stund.
 
På ridskolan ska de ha en Gröntkort-kurs. Min mamma kanske ska gå, för det behövs ju när jag ska tävla Erjan! ;)
 
Gonatt och byebye påer alla!

Idag hände dethär...

Jag ledde på en nybörjarlektion. Först ledde jag en häst som heter Bosse, sen ledde jag lilla busiga Mistral när de skulle trava för då blev Mistral lite galen. Sen satt jag o en kompis i stallfiket en stund.
 
På ridskolan ska de ha en Gröntkort-kurs. Min mamma kanske ska gå, för det behövs ju när jag ska tävla Erjan! ;)
 
Gonatt och byebye påer alla!

Hej! Och gomorron!

Godmorgon! Och uschuschusch..... SNÖ! Jag tycker verkligen inte om snö längre! Det spärrar för min o Erjans träning! Usch!


Today's ridskola

Hej påer!
 
Idag red jag på ridskolan, och fick rida en häst som jag aldrig ridit förut. Han heter Da Vinci och brukar inte gå med på mina lektioner, men nu ska han tydligen börja göra det. Sen frågade min ridlärare om jag ville byta grupp. Jaha, värst vad mycket nytt det var idag då. ;) Hehe, jag gillar nytt!
 
Idag var det stackars mig för idag, förstår ni, gjorde jag alla mina läxor! Hehe, stolt Molly, mohahahaha...
 
Just nu: Sitter nerbäddad i soffan och tuggar på "sockerfria" halstabletter, hehehehehheh.
 
Ha en bra kväll!

Ridskola

Hejhej påer!
 
Nu ska jag iväg till ridskolan o rida, bilder kmr! Bye!                                                                                                                            

Gomorron!

Godmorgon på er alla!

Idag rider jag på ridskolan i en timme. Blir inga ridbilder tror jag, har ingen som fotar. Kanske stallbilder. Bye!

Teckningar jag har ritat

Hehe kanske glömt att säga det men jag gillar att rita!








Hehe cutiiiecaaat <3 ;)

Idaaaaag !!!

Sho påer alla! 
 
Red Erjan idag o övade på lite enkla galoppombyten. Hon var lite otålig för det var ju massa snö som förståss var skoj att springa i. ;) Så hon bara "Hey thats simpel shit bro" Sen stack hon. Haha nejmen annars gick det bra ;)
 
Nu sitter jag o myser i en filt o väntar på maaaaaat. Såååå huuungrig! Chattar med kompiss på facebook. Gör inget. Bye!
 

Mar. 18, 2013

Gaaaahhhh



18/3 Dagen

Hej o godmorgon på er!

Idag rider jag Erjan igen. Vi fortsätter att träna på enkla galoppombyten. Igår bytte jag ju bara galopp, men idag ska jag byta sida som jag sitter på. Alltså typ, sitta på vänster sida i höger galopp, höger sida i vänster galopp. Jag tror att det kommer vara bra för framtiden. Sen har jag läst att vissa tränar galoppombyten över bommar eller hinder. Det låter smart! Måste testa nångång.

Hursomhelst, skola först blää :( Aja, uppdaterar mer sen!

Skola imorrn



Kalaskul

Jag hjälpte till med pysselponnysarna på kalaset, eftersom att Erjan fick bli pysselponny. Hehe, hon var värsta poppis. Det stod fyra ungar bredvid henne o skulle klappa haha. 
 
Efter det red jag ut på henne. Jag red till hyllan, dendär braiga vägen där det inte är nån is. Där övade jag enkla galoppombyten för första gången. Och tänk, hon gjorde precis som hon skulle direkt! Ingen slängtrav, ingen ökning, bara, galopp, galopp, galopp, trav, andra galoppen, galopp, galopp, galopp! Hon var BÄST! Hehe... ;)
 
Jag har tänkt på en sak... Vi hästmänniskor är bra konstiga. Om ett ridpass har gått bra kan vi leva på det i flera dagar! Vi är blir så SJUKT happy när nåt går bra med ridningen! Dethär ridpasset var ett såntdär fantastiskt ridpass! Erjan skötte sig exemplariskt, det var inte iskallt och vi red i den gulorangea kvällssolen! UNDERBART!!!
 
Btw, www.ponnykalaset.se
 
//Molly

Update från stallet



Godmorgon!

Idag blire ponnykalas hos Erjan ;)

Bilder från stallet

















Hehe... Vi mosade ner sju svampar där...




Erjan!

Hehe,det var ju bara att ladda ner blogg.se appen så kan man ladda upp bilder från mobilen!



//Molly

Grundträning

Nu ska jag skriva om hur VIKTIGT det verkligen är med grundträning.
 
Många ponnyryttare lägger, enligt mig, inte ner tillräckligt mycket tid på grundträning. Typ avsaktningar, halter, halvhalter, övningar i skritt o trav liksom. Man hoppar o galopperar och flänger omkring o tycker att allt är bra, MEN, jag kan säga med 100% säkerhet, att INGEN kommer NÅGONSTANS i sin och ponnyns träning utan GRUNDTRÄNING. Det kvittar vad du håller på med, hoppning, dressyr, galopp, det KVITTAR. Alla behöver grundträning. Det är ofta problemet hos problemhästar (om dem inte har ont nånstans förstås), brist på grundträning. Man galopperar några varv i ridhuset, hoppar några hinder, o tycker att ridpasset gick super. Och visst kan hästen ha varit lydig och fin, men vad lärde ni er egentligen av det ridpasset? Tänk på det du!
 
Man får förstås hoppa o galoppera också, det är bra träning att göra det ibland, men inte jämt. Jag kan förstå att det känns bra att gå med ett leende till skolan o berätta att igår hoppa jag Ludde 90 cm känn på den ni! Men hur mycket bryr sig egentligen andra om vad man är bra på? Bryr du dig om nån i klassen tog guld i simhopp i helgen genom att göra trippelbakåtvolt-skruv-framåtvolt? Skulle inte tro det va? Coolt en stund sen bara ää nää detdär är väl inget. Ingen bryr sig om din ridning! Rider gör man för att det är kul! Jag skiter i om du hoppade 120 cm i helgen och jag är övertygad om att dem i din närhet tänker likadant. Tack för mig! Öva halvhalter o avsaktningar nästa ridpass är du snäll!!!
 
 
//Molly

Godmorgon!

Hej på er!
 
Soligt o fint, vad gör man en dag som denna??? Efter stallet så har jag faktiskt inge att göra så kanske är lite med nån kompis eller nåt. Jag skulle ju kanske ha fotat i torsdags eller fredags, men min kamera är borta o det går inte att lägga upp bilder från mobilen. Wäääää....
 
Skriver mer i eftermiddag.
 
//Moloj

Fredag

Hejsan på er! 
 
Fredag idag då, upp ur sängen gå till skolan gå hem gå till stallet gå hem lägga sig i soffan längta efter Erjan. Så långt ungefär har jag hunnit på min fredag. Ponnykalas på söndag igen. Vi får se om Erjan kan gå kalasponny eller blir pysselponny. Hon är iallafall mest poppis av alla hästarna vad hon än är ;-)
 
Imorrn ska jag upp o slava i ridhuset haha... Nejmen jag får faktiskt rida en lektion när jag har lett på tio lektioner så det är chill. Efter det får vi se vad som händer. Har inga planer i övrigt.
 
Igår var jag på ridskolan o red. Det är ju min mammas grupp så vi har väl kanske hunnit lite olika långt i ridningen, men hursomhelst är det kul att rida ändå. Vi tränade bommar på böjda o raka spår, avsaktningar och halvhalter, sen i slutet galoppade vi över bommar på volten. Asså dem är ju typ fem pers i den gruppen så man fick volten nästan för sig själv. Tackar! Hehe... ;-)
 
Sen söndag då. Jag vet inte hur stallägaren har tänkt om Erjan ska va pysselponni eller kalasponni, men det får jag väl reda på då. Det är ju rätt halt nu iaf...
 
 
//Molloj

14/3 Ridning idag

Hej på er!
 
Idag ska jag rida på ridskolan igen, för min moster kunde inte komma idag o då får jag rida istället för henne. Lyx va? ;-)
 
Igår va jag hemma från skolan, huvudvärk, usch! Jag hatar att vara hemma en hel dag, mår inte alls bra av det. Jag är en såndär person som måste ut o andas och springa omkring varje dag, annars blir jag lessen, hehe.. ;-)
 
Imorrn är det fredag. Jaha, fredag. Där försvann den veckan, hehe.. Imorrn ska jag iallafall till ridskolan. Jag tar med mig nåt man kan fota med, så det kanske blir lite bilder.
 
 
// Molly

12/3 Ponnykalaset

Sho!
I söndags var jag på ponnykalas o hjälpte till lite. Erjan skulle egentligen ha vart ridponny men det var så halt och hon går ju barfota, så hon fick va pysselponni istället. ;) Efter det red jag en stund på en jättefin väg som inte var isig alls. Där red jag lite i alla gångarter och hon blev väldigt hetsig och snabb. Igår red jag på dendär vägen igen. Tränade galoppfattningar och nersittning i trav o galopp. Det gick rätt bra! ;)
 
//Molly

6/3 Ponnykalas på söndag

Hej! Det har varit lite knas med designen, men nu har jag äntligen min nya header. Men jag är inte nöjd ändå! Jag vill ha lite ljusare, lite typ ljusrosa-ljusblått mönster i bakgrunden. 
 
Men aja, iaf så har jag anmält mig till ridläger i sommar! Woopwoop!!! Haha nejmen det blir kul !!! ;-)
 
Ponnykalas på söndag (vilket betyder leda omkring Erjan med ponnykalasbarn på ryggen). Men det blir också kul! Sho på er, ha en trevlig onsdag!!!
 
 
//Moloj

2/3 Kussiner Vittaminer

Sho! Nu är kusinerna här o har käkat middag med oss. Snart blire film o mys. Kolla min kusin Linneas blogg HÄR. Det är henne jag rider med på måndagar när jag rider Erjan. Just nu sitter hon i min säng och gör skumma ljud. ;-)
 
 
 
//Moloj

2/3 Stallallallallallet

Idag var jag i stallet IGEN. Hehe nu blev ni förvånade va? ;-) Nej, skoja bara, men jag blev så sur idag på vädret, för när snön börjar smälta ska jag ju få börja träna Erjan, och nu har det ju varit så soligt o fint nåra dagar, och sen bara börjar det hagla jättemycket !!! Usch.... Lägg märke till min nya design, vänner!
 
//Molooj
RSS 2.0