-

Jag förstår bara inte att vissa människor bara måste trampa på andra för att själva känna sig bra...

20/2 Sho

Sho på er, tomtenissar! 
Snart åker jag iväg till stallet o borstar lite på skötissen. Anso ska rida så jag får väl göra en insats o släpa mig dit för o kolla. ;-) Nejmen det är rätt kula att se på när hon rider. Så det är väl lite chill idag då...
 
 
//Mollojj

Headern

Klar med nya headern...
 
 
 
 

Headern

Klar med nya headern...
 
 
 
 

19/2 Igår

Igår red jag Erjan, men kompiss hade stött på en grop i skidbacken, ramlat, och gjort sig illa. Det var nåt med ledbandet... eller om det INTE var nåt med ledbandet, uppfattade det inte riktigt. 
Btw, hade vinteridrottsdag igår o åkte lite skidor. Det var längesen men jag kunde fortfarande åka och det var rätt kul!
 
Hursomhelst, så red Anso från beztiezz.blogg.se Frezia åt friendie och det gick väl rätt bra. Frezia såg pigg o glad ut iaf. Erjan var en tickande bomb som bara tickade snabbare och snabbare ju mer vi red. Det var nästan lite läskit ett tag faktiskt, även om jag är ganska van vid hennes bockningar och för det mesta kan sitta kvar när hon studsar. Hehe... ;-) Oftast.....
 
 
 
//Molojj

19/2 Ny design på G

Håller på o fixxar lite med en ny design, förhoppningsvis klar snart ;)

5/2 Igår

Hej! Vad hände igår? Jo, jag red Erjan i båda varven, skritt och trav. När vi kom till galoppen blev det lite svårare. Hon ryckte ner huvudet så att hon inte såg nånting och sprang rakt ut i snön (?) Har jag inte en underlig liten häst? :D Det blev iallafall några bra galopper ;-)
 
 
Känner mig faktiskt riktigt sugen på att skaffa ny design, hehe. Min är ju så himla ful! (Utom Erjan förstås, hon är jättefin). Hehe...
 
Nu blire sushi med pappa och brorsan, hejdå på er, tomtenissar! ;-)
 
//Moloj

4/2 Soool, kom tillbaka!

Hehe, det börjar såklart snöa just när jag ska rida... Sommar, sol, kom!
 
 
Haha, dendär stora hästen blev min bästa vän den sommaren. <3
 
Btw, kommer till Erjan tidigt idag, så jag kanske hinner fota lite.
 
//Molly

3/2 Stallet idag

Hej! Mirre och Anso ha sovit över, och igår var jag i stallet. Jag gjorde allt jag skrev att jag skulle göra igår. Nu.... Har jag inget mer att skriva... Mer update sen!
 
 
 
//Moloj (Molly på Anso-språket)

2/2 Goood moorgon

Haha! Idag är det den andra i andra!
 
 
Godmorgon på er, min kära läsare! Idag ska jag till stallet tidigt, fixa lite med Pippi innan lektionerna börjar. Sen ska jag hjälpa till lite på lektionerna, typ leda knattar. Efter lektionerna blir det väl som vanligt, fixa sadlar och träns som hänger fel, tvätta bett, tvätta Pippis vattenkopp och krubba, rykta, smörja sadel och träns. Det blir kul!
 
 
//Molly

1/2 Såhär tycker jag...

Denna brutala användning av ridspöt som många ryttare håller på med, den tycker jag inte är okej! Sen är det ju skillnad på häst och häst också, men det är inget jag accepterar som anledning till att man sitter och slår sin häst. Ingen häst gillar spöet, och det tycker jag att vi ryttare ska utnyttja istället för att misshandla våra stackars hästar.
 
Rider du en "seg" häst, ja ha spöet då, men att sitta och dampslå sin häst är till ingen nytta alls! De flesta hästar tänker "oj, nu har min ryttare plockat fram ett spö, jag vill inte bli slagen, så nu ska jag lyssna!" Det är normalt beteende hos våra kära väsen att öka farten när deras ryttare använder ett spö. Hästarna tänker inte att "Åh, jippie min ryttare har spö, nu ska jag sega så att jag alldeles säkert blir slagen!" Och de tänker inte heller "Öh, ett spö? Vad betyder det? Vad händer om jag inte går framåt?"
 
Det är som sagt skillnad på häst och häst. Vissa hästar är bara osäkra och rädda och då ska man ABSOLUT INTE använda spö. Det är otänkbart för mig att det finns folk som slår rädda hästar! Det är sjukt!
 
Detta är mycket simpelt: Använd bara ridspö när det behövs, och sitt då inte och misshandla den stackars hästen, utan ha det bara där, alternativt vifta.
 
Sen vet jag att ungefär 80 procent av Sveriges alla utbildade ridlärare säger åt en att daska till hästen, och det är förskräckligt! Dem är utbildade ridlärare och ändå säger dem så! Låt oss nu ta del av den nya läran, som innebär att inte misshandla hästen!
 
Ursäkta om någon känner sig kritiserad, men jag vill att alla ska ta del av detta och lära!
 
//Molly
RSS 2.0