Kakor !!

Idag var jag hos Mirre o bakade kakor och sen åkte vi skatebord en stund. Nu är vi hemma hos mig och väntar på grillade räkor! ;)






Longering + mysig skogstur med Linnea











Erjisen idag

Erjan idag! Jag ska longera och kanske rida lite. Jag ska kanske fota också, nya vårbilder till headern tänkte jag. Det kommer bli grymt!

Snart ska jag börja träna Erjan förresten! Och då ska det bli mycket update om det! ;) Något ni önskar att läsa mer om? Kommentera!

I love you to the moon and back

Idag hade jag verkligen en superhäst på dressyrbanan. Även om hon var väldigt het och studsade iväg i galopp en gång och i trav typ fyra gånger haha.
På förmiddan när jag kom till ridskolan chilla vi lite bara, träna på programmet och testade våra kläder, smörjde stövlar och sånt. När hästarna var klara från lektionen så fick dem från startgrupp ett knoppa och sadla på 10 sekunder, innan de skulle in på framridningen. Jag hade lite lyx för jag delade inte Pippi med någon och jag startade i startgrupp två, så jag kunde ta lååång tid på mig.
När jag går in på framridningen så skakar Pippi på huvudet och alla prydliga knoppar jag gjort försvinner och tofsarna flyger åt alla håll. Tack. Ridläraren och en annan tjej sätter upp knopparna igen medan jag sitter upp. Sen ska vi rida fram. Först har jag en lite småseg och tjurig Pippi, men efter ett tag blir hon piggare, och efter några galopper blir hon lite smått galen.
Själva programmet gick faktiskt ganska bra, utom detdär med att hon var så het. Jag tror att vi kom fyra eller femma, alltså precis utanför placering. Surt! Men det viktigaste var att jag och Pippi hade en rolig dag, för det hade vi!

Pusspippin



Taggaaaar

Tävlig idag ;P


Trååk xP



Flashen



Tävling imorrn

Huuuhhh va nervös jag är! Men jag kan programmet iallafall... Tror jag...
 
 
Vänd rätt upp halt o hälsning vid X - Trav
Gå ut i höger varv och gör en volt ca 20 m vid B - Trav
Vänd snett igenom från K till M - Ökad trav lättridning tillåten
Volt ca 20 m vid E - Trav
Vänd snett igenom från F till H - Ökad trav lättridning tillåten
Skritt från C till A - Skritt
Kom fram i trav mellan A och K - Trav
Galoppfattning mellan K och E - Höger galopp
Trav mellan F och B -Trav
Vänd över ridbanan - Trav
Galoppfattning mellan H och E - Galopp
Trav mellan B och M - Trav
Vänd till vänster vid E -Trav
Vänd till vänster vid X o gör halt vid G -Trav
 
 
 

Dagens lektion

Idag fick jag rida Flash och vi red ut för första gången i år. Vi red till våran uteridbana (Platån). Påvägen dit och tillbaka började Flash sicksacka på stigen, han gick liksom från sida till sida... Konstig häst haha ;)
 
På platån fick vi rida självständigt i skritt och trav. Jag tränade skritt-trav-halt-övergångar och volter. Det gick väldigt bra och slutade med att jag hade en mjuk och uppmärksam Flash. Bra ridlektion!

Helgen

Lördag: Slava i ridhuset ett tag, sen skötarmöte klockan två, efter det, tävlingsförberedelser ( utrustning, kläder, borstar, träna på programmet )
 
Söndag: Tävling! Stallet tidigare o fixxa hästen, sen tävling, och efter det... Vet inte ;P

9 maj

Tävlig den nionde maj - jippie! Det är maskeradhoppning igen, och tro inte att jag kommer säga vad jag ska klä ut mig mohahaha... Nejmen seriöst det kommer bli asbra. Jag har önskat Flash som förstahandsval, han har inte så värst bra koll på sina hovar men han är rolig. Fotar honom imorrn och visar! Han är verkligen sjukt söt! ;)

Dag 9 - Bild på dina kläder idag



Fick inte med mina byxor på bilden, men det är mörkblå jeans ;)

Lilla söta ponnin <3



Ponnykalaset

Ponnykalaset igår var underbart! Först stod jag vid volten och latade mig i solen tillsammans med Erjan, och sen fick jag rida ut. Jag red till Hyllan och red i skritt trav och galopp. Erjan var supersnäll. Att galoppera i vårsolen tillsammans med sin lilla ponny är verkligen da best feeling haha. Idag ska jag dit igen. Mirre ska följa med och rida Frezia oså tränar vi lite på programmet tror jag. Ska longera lite också. Snart kanske designen kommer upp, och vet ni vad? Den kommer bli assnygg. Lovar!

Hejssshhhan

Idag har jag först varit i stallet på morgonen, sen firat min kusin, sen vart hemma hos min moster och sen vart ute och åkt skateboard med Mirre. Pust, hej!
 
Imorgon är det ponnykalas hos Erjan, så då kommer jag va där hela dan, sen kanske jag sticker ut och åker en stund med Mirre. Sorry för dålig update, jag har så mycket att göraa!!! Men imorrn skriver jag!

New in

Till tävligen ;)


Dressyrtävling 28/4

Nu är jag anmäld! Det kommer verkligen bli jätteroligt!

Weird



Dagen

Här är bilderna från idag! Mirre och jag gick ut och åkte skateboard! Mirre hade aldrig åkt förut så jag fick hjälpa henne ;)









Myseli



Nyheter om designen + igår

Hoppas på att få upp nya designen snart. Jag måste ut o fota bara... Jag skulle egentligen ha gjort det igår men det var så trist väder så... Nääe...!
 
Igår, ja... Låt oss säga att det inte gick så bra... Först vägrade hon att fatta galopp, studsade omkring, och slingrade sig som en mask för att slippa undan mina tygeltag, sen testade jag att fatta galopp utanför volten där det är lite mer utrymme (volten där är rätt liten). Vad gör hon? DET MONSTRET KASTAR AV MIG OCH RUSAR HEM TILL STALLET !!! Först blev jag bara rädd för att hon skulle skada sig, men sen när vi fick tag på henne och hade kollat så att hon inte haltade så blev jag sur på henne. Men man kan inte var för sur på den hästen, hon är ju så söt! Och hon menar inget illa... Hon fick bara nog av dressyr och lessnade på mig... ;)
Jag skrittade henne en stund i skogen efter det, så att hon skulle coola ner sig lite. Sen vare bara stalljobb ända fram till kvällen ;)
 
 

Så ljust ute!

Isn't it !?!?

Dag 8 - Bild på ditt favoritplagg



Har precis fått den men den är ändå min favvo... <3 ;)

Apelsin på balkongen



Igår

Igår var jag hos Erjan. Först longerade jag henne en stund, o jisses vad duktig hon blev mot slutet. Hon reagerade direkt på mina röstkommandon och hörde dessutom skillnad på traaav, saaakta aaav och gööör halt! Sen red jag henne en stund utan stigbyglar. Jag tränade galoppfattningar eftersom att hon inte fick galoppera nånting när jag longerade henne. Då struntade hon fullständigt i mig i början, gick på tvären, slängde upp nosen och studsade omkring. Då blev jag riktigt less på henne! När hon vägrade fatta galopp för femtielfte gången röt jag till och skällde på henne, vilket inte är något jag brukar göra. Jag säger ibland bestämt "nej!" till henne, men denhär gången skällde jag ordentligt. Sen testade jag en till galoppfattning. Och hon kom fram i galopp direkt! Hon skärpte sig rejält efter utskällningen, den lilla busen. <3
 
Btw, snart kmr ny design upp, så fort jag har gett mig ut och fotat lite!

Dag 7 - Bild på din favoritbok



Här är min favoritbok. Och JA jag vet att den är för yngre barn, men jag ÄLSKAR pettson och findus böcker ;) <3<3

Dag 6 - Bild på din bästa kompis



Detta är en av mina bästa kompisar: Mirre! Hon är en schyst tjej som alltid är snäll mot mig och alltid finns där när jag behöver henne. Dessutom älskar hon hästar!

Årets lammungar







Dem är bara för söta...

Cutie



Söndag

Sorry för sämsta uppdateringen, men det ha faktiskt varit för fint väder för att sitta framför datorn. Dessutom är det påsklov !!! Jag red Erjan i torsdags och i lördags var jag på ridskolan och idag var jag ute o sprang på morgonen och sen var jag på ridskolan hela dan. Puh. Imorgon blir det Erjan igen. Lammungarna har precis fötts där oh dem är små som hundvalpar! Dem är sjukt söta! Fotar dem imorrn om jag ser dem! Men jag hade tänkt att rida dressyr på Erjan iallafall. Mamma kanske kan agera fotograf om jag har tur. Men hejdå och ha en mysig söndagskväll!

Bus á la Martini





Dag 5 - Hoppbild



Har ingen hoppbild så jag bjussar på en ritad hoppbild ;)

Hello sweetie...



Mysig dag!

Påskäggsjakt på morgonen. Fantastiskt väder! Tävlingen gick ut på att man skulle få en lapp nån slags rebus. Sen skulle man gå till det stället, och där fanns en person som hade en utmaning. Efter det fick man en ny rebus och gick till ett nytt ställe också fortsatte det så... Superkul! Jag fick vara på lag med en tjej som heter Julia. Btw, kolla hennes blogg HÄR!!! Grym blogg asså... ;) 
 
 
Efter påskäggsjakten var jag i stallet o borsta lite på Pippi. Sen verkade hon så rastlös o uttråkad så jag körde lite trick med henne. Hon lärde sig något nytt - puss! Så nu kan hon både vinka o pussas! Grym häst där... Bryr sig inte om ålder, lär sig nya saker ändå... Love her <3
 
 
Verkligen superdag - för alldeles nyss kom pappa hem med min nya batmantröja från madlady.se ! Den var jättemysig o jättesnygg! <3 Ååå vad jag älskar den...!
 
See you later alligator!

Dag 3 - Pippi när hon vinkar

Tyvärr så har jag ingen bild på när hon vinkar, ska försöka fota snart...

Stall

Tjo! Snart stallet. Bilder kmr.

Dag 2 - Något som gör dig glad



Hästar i allmänhet, men just Pippi har en speciell effekt på mig. Asså typ när jag kommer till stallet på en lördagsmorgon och hon står med huvudet utanför boxen och är fett social. Sen är hon den enda av mina sköthästar som jag tränar tricks med. She's so cute and I love her so much! <3

Dag 1 - En bild på dig + tio fakta om dig



1. Jag är tolv år och bara ca 150 cm :D
2. Jag är går alltid med fötterna lite inåtböjda men vet inte varför
3. Jag kan rida Erjan på ett sätt som jag inte kan rida någon annan häst på
4. Jag kan inte mitt eget telefonnummer men jag kan min kompis ;D
5. Jag har haft fyra ridspön men jag tappade bort två av dem och min katt förstörde ett
6. Jag glömmer alltid allt jag kan när det är prov
7. Jag var fett bra på matte förut men nu är jag okej
8. Jag har hästritarförbud på bilden (:D) Så jag måste rita enhörningar och giraffer
9. Jag har jättesvårt för att ha tummarna uppåt när jag rider
10. Jag har ridit i ca fyra år, skött Pippi i lite mer än två år och ridit Erjan lite mer än ett år

Hola

Hejsan! Jag kmr göra en sånhär dag1dag2 pryl så att ni kan lära känna mig lite bättre! Startar idag!
 
 
Dag 1 - En bild på dig själv + 10 fakta om dig
Dag 2 - Något som gör dig glad
Dag 3 - Pippi när hon vinkar/viftar med framhoven
Dag 4 - Dressyrbild
Dag 5 - Hoppbild
Dag 6 - Bild på dig och din bästa (människo)vän
Dag 7 - Bild på din favoritbok
Dag 8 - Bild på ditt favoritplagg
Dag 9 - Bild på dina kläder idag
Dag 10 - Bild på din skola
 
Hope u like it ;)

Im ready!



Next stop - Roo

Tjo påer alla! Snart ska mamma hämta mig för vi ska åka till Roo gård! Asså jag rider inte där eller nåt, jag känner e tjej som har sin häst privat där. Ska bli skoj! Erjan blir imorgon tror jag, och sen ridning i nya gruppen på fredag. Superskojjig vecka!!! Men nu ringde mamma, så jag måste gå.
Seeya!
RSS 2.0